RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

З'явилося відео штурму МВС в Абхазії

У самопроголошеній республіці Абхазія представники опозиції зробили спробу штурму будівлі МВС у місті Сухумі.

Відповідне відео було опубліковано на YouTube.

Учасники акції протесту, яких зібралося близько 700 осіб, вимагають відставки так званого "міністра внутрішніх справ" самопроголошеної республіки Леоніда Дзапшби.

Протестувальникам вдалося зламати зовнішні ворота і прорватися на площу перед будівлею, передає "Інтерфакс".

Люди заявляють, що будуть домагатися відсторонення "голови МВС" і не розійдуться доти, поки "президент" Абхазії Рауль Хаджимба не звільнить його. Опозиціонери вимагають відставки Дзапшби "через погіршення криміногенної обстановки і дії, спрямовані на порушення конституційних прав громадян, пов'язаних з участю у референдумі".

За словами "президента республіки", опозиція намагається дестабілізувати ситуацію в країні.

"Опозиція йде на зрив референдуму, тому що його можливі результати не виправдають надій тих, хто його ініціював", - заявив він.

"Міністр внутрішніх справ Леонід Дзапшба готовий піти у відставку, але рішення буде приймати президент республіки", - сказав "міністр оборони" Абхазії Мераб Кішмарія.

На 10 липня в Абхазії призначено референдум з питання про довіру "главі республіки" і про дострокові президентські вибори. Опозиція звинувачує владу у спробах зриву референдуму і вимагає перенести голосування на осінь. Влада Абхазії відмовляється змінити дату проведення референдуму.

Як повідомляв "Апостроф", так званий прем'єр-міністр самопроголошеної республіки Абхазія, яку значна частина міжнародного співтовариства вважає частиною Грузії, Артур Міквабія заявив, що "республіка" на відміну від Південної Осетії не буде проводити референдум з приєднання до Росії.