RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Бойовик розповів, як втратив на Донбасі годинник від Путіна

Російське ЗМІ розповіло про те, як бойовик ДНР два роки тому, під час втечі зі Слов'янська, втратив годинник з гравіюванням "Від президента РФ Володимира Путіна".

Історію надрукувало російське видання Life в матеріалі про те, як два роки тому бойовики ДНР здали Слов'янськ.

У публікації наголошується, що при втечі бойовики намагалися винести на собі якомога більше озброєння. Їм було сказано, що про особисті речі краще забути, тому свої сумки і рюкзаки вони залишали в окопах.

"Під шум двигунів ворожих ВВС час тягнеться повільніше. Андрій лаявся на себе за те, що виконав наказ і залишив на позиціях рюкзак. У ньому залишився пам'ятний годинник. Скло тріснуло після обстрілу, але час вiн показував справно. Годинник від Путіна", — пишуть у росЗМI.

Зазначається, що годинник від Путіна, з пам'ятним гравіюванням, Андрій отримав у жовтні 2012 року, коли в 14-річному віці брав участь в урочистостях, присвячених Дню українського козацтва.

"У козаки хлопчина прийшов ще у віці дванадцяти. Батьки віддали його в кадетський клас, там таке практикувалося", — йдеться у публікації.

Після втечі бойовика Андрія зі Слов'янська "дорогий подарунок залишився в рюкзаку у семенiвських окопах".

У російському ЗМІ пишуть, що Андрій все ще сподівається повернутися за годинником, котрий йому подарував президент Путін.

Нагадаємо, нещодавно у Слов'янську пройшли урочисті заходи з нагоди 2-ї річниці визволення від бойовиків північних міст Донецької області, у них взяв участь президент України Петро Порошенко.

Як повідомляв "Апостроф", в українськiй розвідці розповіли про проведення Кремлем "патріотичного" виховання школярів з окупованого бойовиками Донбасу, куратором якого є повноважний представник президента РФ.