Бойовик розповів, як втратив на Донбасі годинник від Путіна

Російське ЗМІ розповіло про те, як бойовик ДНР два роки тому, під час втечі зі Слов'янська, втратив годинник з гравіюванням "Від президента РФ Володимира Путіна".

Історію надрукувало російське видання Life в матеріалі про те, як два роки тому бойовики ДНР здали Слов'янськ.

У публікації наголошується, що при втечі бойовики намагалися винести на собі якомога більше озброєння. Їм було сказано, що про особисті речі краще забути, тому свої сумки і рюкзаки вони залишали в окопах.

"Під шум двигунів ворожих ВВС час тягнеться повільніше. Андрій лаявся на себе за те, що виконав наказ і залишив на позиціях рюкзак. У ньому залишився пам'ятний годинник. Скло тріснуло після обстрілу, але час вiн показував справно. Годинник від Путіна", — пишуть у росЗМI.

Зазначається, що годинник від Путіна, з пам'ятним гравіюванням, Андрій отримав у жовтні 2012 року, коли в 14-річному віці брав участь в урочистостях, присвячених Дню українського козацтва.

"У козаки хлопчина прийшов ще у віці дванадцяти. Батьки віддали його в кадетський клас, там таке практикувалося", — йдеться у публікації.

Після втечі бойовика Андрія зі Слов'янська "дорогий подарунок залишився в рюкзаку у семенiвських окопах".

У російському ЗМІ пишуть, що Андрій все ще сподівається повернутися за годинником, котрий йому подарував президент Путін.

Нагадаємо, нещодавно у Слов'янську пройшли урочисті заходи з нагоди 2-ї річниці визволення від бойовиків північних міст Донецької області, у них взяв участь президент України Петро Порошенко.

Як повідомляв "Апостроф", в українськiй розвідці розповіли про проведення Кремлем "патріотичного" виховання школярів з окупованого бойовиками Донбасу, куратором якого є повноважний представник президента РФ.