RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Порошенка зі сміхом побачили, як в РФ вбивають російську мову

Радник президента України Олег Медведєв висміяв фейкову новину про те, що Інститут російської мови імені Виноградова РАН нібито ухвалив виключити використання певної лексичної одиниці з трьох букв в сучасній російській мові.

Про це Медведєв написав на своїй сторінці в Facebook.

Він назвав "рішення" російських лінгвістів вилучити морфему з трьох літер з мови справжнім наступом на права російськомовних і навіть мовним геноцидом, а фахівців з Інституту російської мови назвав русофобами.

Медведєв зазначив, що це особиста справа росіян, але пригадав, що популярна пісня-кричалка про Путіна без відомої морфеми пропаде. Також радник Порошенко запропонував створити Український інститут російської мови, вiн додав, що українська російська мова стає все більше не схожа на московську.

"Український інститут російської мови. Чудово! Ідея вже давно носиться в повітрі. Не дамо окупантові вилучати наші слова!", "Лінгвоцид якийсь", "Підривають основи великого російського", — коментують запис Медведєва користувачі Facebook.

Разом з тим в коментарях відзначили, що новина про те, що Інститут російської мови імені Виноградова РАН планує виключити найпопулярнішу лайку з трьох літер з російської мови, є фейком, який виник ще шість років тому.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Олег Медведєв розповів, що український та азербайджанський лідери Петро Порошенко та Ільхам Алієв під час своєї зустрічі обійшлися без використання російської мови.