RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Російський художник розповів, як йому опостиліла РФ через анексію Криму

Відомий російський художник Вадим Кругліков розповів про те, як йому стало мерзотно жити в Росії після анексії Криму.

Про це художник розповів в інтерв'ю Радіо Свобода.

Незабаром після окупації півострова Кругліков прийняв рішення покинути Росію і переїхав до Ізраїлю.

"Причина гранично проста – жити стало зовсім нудно, мерзотно, просто неможливо. До Криму було теж тоскно, але можливо, затиснувши ніс. А весь цей кримський епізод показав, що може статися все що завгодно, оскільки це вчинок настільки іншого порядку, ніж ті, які влада робила з цього. Він свідчить про те, що цю владу вже ніщо не стримує – ні громадська думка на Заході, ні думка всяких західних лідерів", - каже художник.

За словами Круглікова, до анексії у нього ще залишалася надія на те, що російський народ нормальний, проте потім вона зникла.

"Ця історія продемонструвала, що у них симфонія, виявляється. У них радісний союз, у влади з народом, що у них все чудово – у них одні цілі, вони раді один одному, вони спрацювалися, зжилися. Загалом, їм добре. І від того стало зовсім неприємно. Від цього я поїхав від всього", - пояснює він.

Кругліков каже, що влада не змушували його покинути Росію, а прийняти таке рішення допомогло художнику почуття безсилля.

"Та ні, нічого не було. Ну, посварився з парою людей у "Фейсбуці", як це зазвичай у нас відбувається. Мене ніхто не бив, не переслідував. Більше того, моя кар'єра як художника йшла вгору. Зовнішній фон якраз сприяв тому, щоб залишатися. Ну, можна ходити по вулицях, не б'ють, в міліцію не забирають, не переслідують. Інше мерзота", - говорить він.

"Вийдеш на вулицю і починаєш ненавидіти всіх цих людей, серед яких за статистикою 8,5 на кожен десяток тих, хто перебувають у симфонії з державою, із владою. І ось ця чорна злість, змішана з безсиллям, створювала гримучу суміш в організмі, існувати з якою стало неможливо. Прочитаєш список новин до середини, і жах, кошмар! Злість і безсилля – дивовижне поєднання", - підсумовує Кругликов.

Як повідомляв "Апостроф", український художник Сергій Поярков пояснив, чому за злочини президента РФ Володимира Путіна повинні розплачуватися всі росіяни.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР
Теги: Росія, Крим