RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У Росії відповіли на рішення Ради щодо агресії СРСР

Директор російського Центру євразійських досліджень Володимир Корнілов прокоментував ухвалення Верховною радою декларації солідарності парламентів України, Польщі і Литви, в якій йдеться про причетність СРСР до розв'язування Другої світової війни.

У коментарі виданню "Лента.ру" він зазначив, що Україна є правонаступницею УРСР і на цій підставі українці можуть звинувачувати в агресії самих себе.

Корнілов нагадав про український закон 1991 року про правонаступництво, згідно з яким Київ визнав себе офіційним правонаступником Української Радянської Соціалістичної Республіки.

При цьому він висловив думку, що постанова Ради не має серйозного юридичного значення і не буде ніяких правових наслідків. Корнілов зазначив, що мова тут йде про моральну, історичну відповідальність.

"Якщо говорити про правові наслідки скасування пакту Молотова-Ріббентропа і секретних протоколів до нього, то Україна в такому випадку повинна здавати Галичину полякам", — заявив він.

Як повідомляв "Апостроф", згідно тексту прийнятої декларації, укладений 1939 року пакт Молотова-Ріббентропа призвів до початку 1 вересня Другої світової війни, викликаної агресією Німеччини, до якої 17 вересня приєднався СРСР.