RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Результат парламентських виборів у Литві розбурхав путінців

За попередніми підрахунками голосів, вибори до Сейму (парламенту) Литви виграла партія "Союз селян і зелених Литви" (LVZS), яка отримала 56 мандатів.

Про це повідомляють "РИА Новости" з посиланням на сайт виборчкому Литви.

Партія "Союз Вітчизни — християнські демократи" завоювала 31 мандат, Соціал-демократична партія чинного прем'єр-міністра Литви отримала в парламенті 17 місць. "Рух лібералів" виграв 14 мандатів, "Порядок і справедливість" – 9, "Виборча акція поляків Литви – союзу християнських сімей" – 8. Два місці в Сеймі - у "Партії праці", по одному мандату завоювали "Партія зелених", "Партія центру" і "Литовський список".

Новина про перемогу "Спілки селян і зелених Литви" викликала активне обговорення у прихильників політики президента РФ Володимира Путіна.

"А де "союз робітників і блакитних"?", "Дивно, начебто північна країна, що там росте? Орхідеї і мох?", "Ну, тепер "селяни" всі позеленіють від зла", - пишуть путінці в коментарях на сайті "РИА Новости".

"У Латвії що зелені, що блакитні! Немає країни, немає проблем! Яка така Латвія! огризок!", "Зелень", як і раніше, приваблива", "Яка різниця, хто її доб'є. Вимирати, вони є вимирати", "Ну хоч не союз блакитних, і те добре", - коментують новину адепти Путіна на сайті RT.

Як повідомляв "Апостроф", путінців розбурхало прийняття спільної декларації України, Литви і Польщі щодо подій Другої світової війни.