RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Новий виток у справі РФ проти АТОшників викликав ненависть у путінців

Слідчий комітет (СК) Росії заочно звинуватив двох командирів підрозділів Збройних сил України в "застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни" на Донбасі.

Про це повідомляють "РИА Новости" з посиланням на слова в.о. керівника управління взаємодії зі ЗМІ СК РФ Світлани Петренко.

Обвинуваченими СК РФ є командир 10-ї окремої гірничо-штурмової бригади підполковник Василь Зубанич та командир 1-го батальйону 14-ї окремої механізованої бригади підполковник Михайло Прокопів.

Ця новина викликала злісну реакцію у адептів політики президента РФ Володимира Путіна.

"Час скасовувати мораторій", "Треба спочатку здійснити відлов, а потім пред'являти обвинувачення. А то виходить: попереджений - значить озброєний", "Накопичується матеріал потроху", - пишуть путінці в коментарях на сайті "РИА Новости".

"У Києві їх Захарченко судити буде", "Та нехай їх у Донецьку судять і там же стратять", "Ось навіщо оголошувати це публічно? Порушили справу, оформили наказ на пошук, відправили спец групу оперів, вивезли підозрюваних у Новоросію, звідти в Крим, показовий суд, вирок - довічне ув'язнення, крапка. Інші вояки розбіжаться, як щури", - зазначають прихильники Путіна на сайті Lenta.ru.

Як повідомляв "Апостроф", СК РФ назвав імена українських солдатів, яких російська сторона звинуватила в артилерійських обстрілах "об'єктів цивільної інфраструктури та населення" на Донбасі.