Волонтери розповіли, яку зброю РФ перекинула до Криму перед ракетними випробуваннями ЗСУ

Волонтери міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm з'ясували, яку зброю Росія перекинула до анексованого Криму перед українськими ракетними випробуваннями в Керченській протоці, які відбудуться 1 і 2 грудня.

На сайті спільноти зазначили, що зброю було ідентифіковано з відеозапису з військовою технікою в окупованій Керчі.

У колоні був помічений зентно-ракетний комплекс С-300ВМ "Антей-2500" (індекс ГРАУ — 9К81М) з можливістю боротьби з балістичними ракетами малої та середньої дальності (до 2500 км), а також ураження сучасних і перспективних літаків тактичної та стратегічної авіації (в тому числі "Стелс"), балістичних ракет середньої дальності, оперативно-тактичних і тактичних ракет, аеробалістичних і крилатих ракет.

Волонтери зазначають, що Росія або збирається збити українську ракету, або планує провокацію зі знищенням пасажирського літака і подальшим звинуваченням України з посиланням на ракетні випробування.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі з'явилися фотографії та відео російської військової техніки в окупованих Сімферополі та Керчі.

Читайте також на "Апострофі" статтю військового експерта Олексія Арестовича - На грані фолу: як Україна в Криму може дати по носі Росії.