RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

У Росії назвали умови повернення окупованого Донбасу в Україну

Російський військовий оглядач і аналітик Павло Фельгенгауер назвав умови, при яких окупований Донбас може повернутися під контроль України.

Про це Фельгенгауер пише у своєму блозі на Обозревателе.

Він вважає, що якісь рухи з реінтеграції Донбасу в Україну можливі лише в тому випадку, якщо в Києві відбудеться зміна влади.

Також умовами повернення Донбасу Фельгенгауер називає визнання анексованого Криму російським, розрив Україною угоди про асоціацію з ЄС, підтвердження нейтрального статусу країни та входження в близькі стосунки з Москвою.

Разом з тим експерт вважає, що навіть у такому випадку Донбас все одно буде залишатися під російським кураторством. Він стверджує, що "туди Авакова не пустять" у будь-якому випадку.

На думку Фельгенгауера, для того, щоб відбулися кардинальні зміни положення Донбасу, повинна відбутися зміна влади в Україні або в Росії, або і там і там.

До недавніх заяв Авакова і Туки про швидке повернення Донбасу російський експерт ставиться скептично.

Як повідомляв "Апостроф", глава МВС Арсен Аваков заявив, що в 2017 році прикордонній службі України належить відновити контроль над ділянкою державного кордону з РФ в районі окупованих районів Донбасу.