RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Турчинов вказав на підготовку Росії до великої війни

Війна проти України є для Російської Федерації підготовкою до великої війни за глобальне лідерство. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов, передає прес-служба відомства.

За словами Турчинова, зараз військова сила стає головним інструментом реалізації "неоімперської зовнішньої політики Росії".

"Не буду повторювати відомі вам речі, але на розгортання військ, їхнє переозброєння і підготовку Росія свідомо викидає шалені кошти, нехтуючи потребами економічного розвитку і розв'язання гострих соціальних проблем. Війна проти України стає важливим етапом підготовки РФ до великої війни та демонстрації претензії на глобальне лідерство і перерозподіл впливів у світі", - заявив Турчинов, виступаючи на оперативних зборах керівного складу Збройних сил України.

За його словами, не підкоривши України, Кремль не може далі успішно розвивати свою експансію

Секретар РНБОУ підкреслив, що відхід США від глобального лідерства може спровокувати інші держави на спроби сформувати або розширити зони свого впливу, тому слід очікувати подальшу дестабілізацію у Східній Європі, на Близькому і Середньому Сході, у Південній і Східній Азії та інших регіонах світу.

"Посилення глобальних суперечностей загрожує виникненням глобального конфлікту", - підсумував Турчинов.

Як повідомляв "Апостроф", президент України Петро Порошенко побоюється удару російських військ з непідконтрольної уряду Молдови території Придністров'я.