RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

​Путін стратегічно програв Україну, отримавши Крим – Орєшкін

Ініціатива можливого надання громадянства РФ носіям російської мови з країн колишнього СРСР допоможе Кремлю за рахунок жителів окупованого Донбасу отримати додаткові 2 мільйони голосів на виборах президента в 2018 році.

Таку думку висловив відомий російський політолог і публіцист Дмитро Орєшкін.

Експерт вважає, що "в гонитві за тактичними перевагами – голосами для Путіна – Кремль програє стратегічну гру". "Як вони програли Україну, отримавши Крим і, незрозуміло, отримавши чи не отримавши Донбас, так і зараз по суті втрачають важіль впливу на політичне життя України", - пише Орєшкін.

Він звернув увагу, що метою початковою метою створення "Новоросії" було отримання певного впливу на політиків в Україні. Орєшкін підкреслив, що зараз Кремль не може взяти окуповані райони Донецької та Луганської областей до складу РФ, оскільки це спричинить міжнародний скандал: "Підгодовувати – можна".

Орєшкін зазначив, що отримуючи російське громадянство жителі окупованих територій втрачають українське, тому: "Москва в гонитві за зайвими 2 млн голосів на користь Путіна території "ДНР" і "ЛНР" виключає з політичного життя України, звужуючи можливості електорального впливу на вибори в основній частині України". Він вважає, що це "серйозна втрата для Кремля".

"Визнання "республік" Росією не буде. "Придністров'я" з усіма витікаючими наслідками – безперспективність, злидні, втрата населення, занурення в тривалий застій і розруху", - резюмує політолог.

Більше читайте у колонці Орєшкіна на "Апострофі".