RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Російський журналіст пророкує катастрофічні наслідки для РФ через окупацію Криму

Російський журналіст, головний редактор радіостанції "Ехо Москви" Олексій Венедиктов вважає, що анексія Криму стала фатальною помилкою Кремля і згодом обернеться катастрофічними наслідками для країни.

Про це він розповів в ефірі своєї радіостанції.

Він вважає, що для російських військ, які розміщувалися в Криму, нічого не загрожувало, як і населенню півострова. У той же час Росія захопила владу в Криму силою.

"Парламент Криму, де потім приймалося рішення про референдум, був узятий силами групи спеціального призначення Росії, тобто іноземної держави тоді. І ось під оточенням військ іноземної держави будівлі парламенту і сесії парламенту приймалося це рішення. І цього мало: довгострокові наслідки для країни будуть катастрофічними", - вважає Венедиктов.

Журналіст також повідомив, що ще до анексії Криму в своїх статтях звертав увагу на те, що з 90-х років соціологічні опитування жителів Росії говорили про те, що вони вважають півострів своєю територією. "Я побачив, що у Путіна немає хорошого рішення: не можна брати і не можна не брати", - говорить він.

Венедиктов також нагадав, що питання про територіальну приналежність Криму вирішувалося при розпаді СРСР. "Рішення не було знайдено, тобто було знайдено рішення – статус-кво. І все це в обмін на відмову України від ядерної зброї", - говорить він і вказує на те, що росіянам доведеться все ж платити за рішення свого керівництва. – "Тобто була якась об'єктивна реальність (дана нам у відчуттях), але те, як це було сказано, яким чином суверенітет Росії був встановлений над Кримом – це, звичайно, неправильно, це помилка. І за цю помилку вже платимо – поки не дорого – і доведеться платити. Нічого нового немає".

Як повідомляв "Апостроф", журналіст Юлія Латиніна висловилася про наслідки анексії Криму для РФ.