RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Вбивство топ-менеджера "Роскосмосу": в РФ розповіли про замовника і суму гонорару

Колишній виконавчий директор російської держкорпорації "Роскосмос" Володимир Євдокимов, який нещодавно був знайдений мертвим, міг видати впливових людей своїми показаннями.

Про це повідомив російський правозахисник Володимир Осечкін в інтерв'ю Sobesednik.ru.

"Комусь, хто володіє величезними коштами і зв'язками, Євдокимов і його можливі свідчення погрожували. Той, хто усвідомлював небезпеку розкриття, вважаю, ще більш великих афер і розкрадань, вирішив усунути цінного свідка", - сказав він.

Правозахисник, посилаючись на близькі до слідства джерела, зазначив, що мова йшла про махінації на багато мільярдів рублів, зокрема, про запуск "порожніх" ракет без дорогих начинок.

"Чоловік, який убив Володимира Євдокимова, зробив це з холодним розрахунком, усвідомлюючи, що в разі розкриття він дасть свідчення про побутової версії конфлікту і отримає в додаток до свого терміну шляхом часткового складання максимум три-чотири роки", - вважає Осечкін, маючи на увазі під вбивцею одного з арештантів СІЗО.

Він додав, що винагорода за вбивство Євдокимова могло становити від 1 до 2 млн рублів.

Правозахисник підкреслив, що без участі високопоставлених співробітників спецслужб — ФСБ і Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) — вбивство Євдокимова статися не могло.

Як повідомляв "Апостроф", Євдокимов за місяць до смерті був переведений в приміщення, яке не було обладнане засобами відеоспостереження.