RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

В Україні погодилися ремонтувати танкер РФ, який порушив заборону про входження в порти Криму

Чорноморський суднобудівний завод (ЧСЗ) в Миколаєві ремонтує російський нафтовий танкер Roschem-2, який всупереч санкціям заходив в порти окупованого Росією Криму.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на компанію Smart Maritime Group, якій належить ЧСЗ.

"На Чорноморському суднобудівному заводі триває ремонт танкера Roschem-2. З допомогою плавучого дока була здійснена накатка танкера на стапельну позицію поточно-позиційного виробництва. ... Тепер миколаївські корабели виконують корпусні роботи, ремонт трубопроводів і донно-бортової арматури", - йдеться в повідомленні Smart Maritime Group.

Журналісти відзначають, що Roschem-2 також підозрювали в причетності до контрабандних схем українського олігарха Сергія Курченка.

Прес-секретар Smart Maritime Group Владислава Максимова сказав, що танкер дійсно зайшов на ЧСЗ під російським прапором, але "жодна норма законодавства України у даному випадку не порушена, адже мова йде про взаємини двох приватних компаній".

Також журналісти підкреслюють, що Smart Maritime Group входить до групи "Смарт-Холдинг", яка підконтрольна народному депутату Вадиму Новинському.

Як повідомляв "Апостроф", Україна направила ноту протесту Киргизстану у зв'язку незаконним візитом депутатів цієї країни в Крим.