RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Чекайте на сюрпризи: експерт розповів про кардинальне зрушення у свідомості росіян

Суспільна свідомість населення Російської Федерації зазнала кардинальних і незворотних змін, що суттєво змінить і політичну поведінку росіян. Таку думку висловив російський політичний експерт, завкафедри МГИМО Валерій Соловей на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, російська влада повністю "проспала" зміни в свідомості російських громадян. До цього, на думку Солов'я, привела фальсифікація звітів, які отримувала адміністрація президента РФ про ситуацію на місцях, а також часткова фальсифікація інших даних, які б дозволили помітити зрушення настроїв у суспільстві.

Нова суспільна свідомість росіян, як вважає експерт, характеризується такими ознаками: пропаганда перестала виступати компенсаторним фактором, респонденти не говорять правди соціологам.

"Як там було сказано в 1983 році: "Ми не знаємо суспільства, в якому живемо"?

Попереду багато сюрпризів. Розпочата трансформація масової свідомості необоротна і буде прискорюватися. Але, головне, буде змінюватися (і вже змінюється) політична поведінка", - підсумував Соловей.

Відзначимо, що раніше Валерій Соловей спрогнозував початок революції у РФ у найближчі два роки.

Нагадаємо, сьогодні, 2 квітня, у Москві та інших містах пройшли несанкціоновані владою акції протесту, які закінчилися затриманням понад тридцяти активістів.