RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Розумніші за росіян: екс-віце-прем'єр РФ прокоментував референдум у Туреччині

Підсумки конституційного референдуму в Туреччині 16 квітня свідчать про те, що турки розумніші за росіян. Про це написав у Facebook колишній віце-прем'єр-міністр Росії Альфред Кох.

"Результати референдуму в Туреччині показали, що турки розумніші російських: 51 - це вам не 86", - зазначив Кох, натякаючи на рівень підтримки населенням Росії президента РФ Володимира Путіна.

Як відомо, 16 квітня більшість громадян Туреччини (як в самій країні, так і за її межами) підтримали на референдумі проведення конституційної реформи, яка передбачає перехід країни на президентську форму правління.

Так, за розширення повноважень президента висловилися 51,41% учасників голосування, проти неї - 48,59%. Явка на референдумі склала 87,28%.

Після проведення конституційної реформи президент Туреччини отримає повноваженнями з призначення віце-президента, міністрів і високопоставлених чиновників, стане главою уряду, отримає право приймати рішення про проведення повторних виборів нарівні з парламентом, а також зможе оголошувати режим надзвичайного стану в країні.