У нападі на Навального з'явився "український слід"

Олександр Петрунько, опізнаний громадськими активістами як особа, що вчинила напад на російського політика Олексія Навального, в результаті чого той практично втратив зір, був активним посібником російських колаборантів в Україні. Про це йдеться в розслідуванні "Крим.Реаліі".

За даними видання, Петрунько брав участь в окупації РФ Криму, а також захоплення будівлі Харківської обласної державної адміністрації у квітні 2014 року.

За словами українського активіста Михайла Лебедя, прибувши у Росію, сепаратист спільно з членами організації "Боротьба" створив союз "депутатів Харківської народної республіки" у вигнанні, проте цей проект не зміг залучити московських інвесторів.

Тому він почав займатися влаштованням провокації на акціях російської опозиції - провокує конфлікти, в результаті яких учасників мітингів затримує поліція.

У вересні 2016 року він був одним з тих. хто облив "сечею" фотографії Джока Стерджеса на виставці в Центрі фотографії братів Люм'єр.

Крім того, Петрунько причетний до діяльності терористів з групи так званих "харківських партизан".

Нагадаэмо, російський політик Олексій Навальний втратив 80% зору в правому оці, після нападу 27 квітня в Москві, під час якого його облили зеленкою, змішаної, ймовірно, з іншого хімічною рідиною.