RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Ніякого майбутнього: відомий журналіст пояснив ситуацію з "розлученням" України і Росії

Цивілізаційне розлучення України і Росії багато у чому обумовлено тим, що одна країна прагне в сучасну Європу, а інша - занурюється в середньовічну Азію. Таку думку висловив у своїй колонці на "Радіо Свобода" відомий український журналіст Віталій Портніков, коментуючи знесення останнього пам'ятника Леніну у Києві.

За його словами, розбіжності двох країн в різних напрямках відбувається не тільки через химери Євразійського союзу або українських надій на європейську інтеграцію, а й тому, що коли українці відмовляються від Леніна - російських повертають до Сталіна.

Портніков підкреслив, що "культ Перемоги", який в останнє десятиліття прийняв в Росії огидні дикунські форми, багато в чому пов'язаний саме зі спробами повернути Сталіна в історичну свідомість росіян.

"Сталін - це всевладдя держави і страх світу перед Росією. Путін хоче, щоб його боялися і свої, і чужі ... Це необхідно для країни, в якій немає жодного бачення майбутнього - тільки страшне минуле, яким хочеться пишатися", - додав журналіст.

Нагадаємо, раніше у мережі висміяли реакцію члена Ради Федерації РФ Олексія Пушкова на слова президента України Петра Порошенка про "остаточне розлучення з Росією".