RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

Заборона ВКонтакте і Однокласників: ЗМІ розповіли, чим можна замінити російські соцмережі

Після заборони в Україні популярних російських соціальних мереж "ВКонтакте" і "Однокласники" українським користувачам пропонують користуватися іншими сервісами для спілкування і прослуховування музики.

Так, видання Vgorode.ua описало низку альтернативних соцмереж, на які можуть перейти громадяни України.

Google+. У загальних рисах Google+ являє собою якийсь клуб за інтересами з простеньким інтерфейсом. Правда, людей тут небагато, оскільки у нашій країні цей ресурс не дуже популярний. Крім того, тут можна слухати музику, а для перегляду відео треба переходити на YouTube. MySpace. Якісна англомовна соціальна мережа, де дуже мало наших співгромадян, оскільки вона популярна в основному серед американців

UKRFACE. Ця соціальна мережа дуже схожа на "Вконтакте" і не вимагає додаткових сил і часу на освоєння. Мінус в тому, що Ukrface не дуже популярний серед користувачів, тому ви тут навряд чи зможете зустріти свого знайомого.

UkrOpen. Інтерфейс UkrOpen унікальний, оскільки був розроблений з нуля. Але, до всього, кнопочки і функції у сайту схожі з Facebook і "Вконтакте". Мінуси: проблема з кількістю користувачів, а також аудіо- та відеоконтентом.

Ц.укр. "Українська мережа, яка спробувала скопіювати "Вконтакте" і додай туди трохи Цукерберга. Але порожньо тут поки, навіть турки не поспішають знайомитися", - відзначає видання. Плюси: можна в один клік перенести сюди фото і особисті дані з "Вконтакте".

Крім того, "24 канал" зібрав альтернативні сервіси, де можна слухати музику замість забороненого "Вконтакте".

Deezer. Один з найпопулярніших сервісів, який пропонує понад 25 мільйонів композицій. Музика доступна як на комп'ютері, так і на смартфоні. Безкоштовна версія існує, а її єдина відмінність від платної - наявність реклами та прив'язка до мережі. Вартість передплати - 7 євро в місяць (200 гривень).

Soundcloud. Теж один з найпопулярніших сервісів для розміщення і прослуховування музики. Сервіс побудовано за принципом соцмережі. Платна-версія дозволяє завантажувати декілька файлів, розподіляти треки по групам і створювати трек-листи.

Apple Music. Популярний музичний сервіс для користувачів продукції Apple і Android. Однак у порівнянні з іншими сервісами Apple Music досить дорогий. Одна пісня, яку можна завантажити, коштує 2 долари (52-54 грн).

Last.fm. Цей скроблер дає можливість тільки слухати музику онлайн. До того ж не має вбудованої музики, а транслює з відео в Youtube.

Google music. Американський аналог Yandex music. Він доступний для Android і iOS, однак теж є платним, хоча ціни порівняно дешевше, ніж в інших сервісах. Перші три місяці ви можете слухати музику безкоштовно. Після цього можна купувати по одній пісні (3 гривні) або цілими альбомами (12 гривень). Також можна оформити собі місячну підписку - коштує вона 59 гривень.

Нагадаємо, раніше Державний департамент США засудив рішення влади України про заборону низки російських соцмереж і сайтів.