RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Чубаров розповів про кривавий сценарій Росії при анексії Криму

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров заявив, що одним із сценаріїв Росії при окупації Криму було спровокувати фізичні сутички між населенням півострова.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

Чубаров сказав, що в Крим перекинули кілька сотень козаків з Ставропольського та Краснодарського краю, деякі з яких були озброєні.

"І вони були головними серед місцевих кримських маргіналів, які теж вийшли на вулиці", - зазначив голова Меджлісу.

Він підкреслив, що в місцях проживання кримських татар було прийнято рішення організувати патрулі з метою присікти можливі провокації з боку РФ. Чубаров додав, що в ході провокацій могли вбити кілька людей і звинуватити в цьому кримських татар.

"А далі показати так, наче розлючений натовп зі зброєю і цими козаками вривається в поселення кримських татар, вбиває 50-60 осіб (не важливо, насправді, скільки) – а Росія вже тоді вводить війська і "наводить порядок", - каже голова Меджлісу.

За його словами, через кілька місяців після окупації Криму, які симпатизують кримським татарам люди в Москві говорили, що варіант з провокуванням масового побоїща на півострові, спрямованого проти кримських татар, в Кремлі тримався кілька тижнів, поки в РФ самі від нього не відмовилися.

Читайте повне інтерв'ю з Рефатом Чубаровим для "Апостроф": "Є два способи завдати удару по Росії".