RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Приватна розвідка США вказала на серйозні проблеми у Путіна через масові протести

Масові протести у Росії стали серйозною проблемою для російського президента Володимира Путіна, який планує переобратися на новий президентський термін.

Про це йдеться в звіті американської приватної розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофу".

Аналітики відзначають, що демонстрації виникли на тлі вступу країни в тривалу політичну цикл - 17 виборів глав суб'єктів РФ (включаючи "губернатора" незаконно анексованого Севастополя, - "Апостроф") у вересні 2017 року і президентські вибори в березні 2018 року, що не обіцяє нічого хорошого Путіну.

Крім того, Кремль уже відмовився від свого плану щодо сприяння явку виборців, побоюючись, що більше число тих, хто прийшов проголосує не на користь нинішньої влади.

Хоча нинішніх протестів, на думку Stratfor, недостатньо, щоб скинути Путіна, вони можуть дати невеликі перемоги в регіональних гонках і похитнути президентську більшість на виборах глави держави, а протестні настрої вкорінюються і у кінцевому підсумку можуть змінити поведінку Кремля.

"У Кремля є багато інструментів для того, щоб спробувати стримати запал протестувальників. Наприклад, уряд планує перекачати більше грошей в російську економіку, спустошивши один зі своїх резервних фондів. Багато росіян продовжують відчувати економічні труднощі, незважаючи на те, що країна повільно виходить з рецесії . Спеціальне фінансування робочих місць або пенсій може бути тимчасовим рішенням", - йдеться у звіті.

Також Кремль як символічну поступку може змістити Медведєва через звинувачення його в корупції, що заспокоїло би багатьох протестувальників, але при цьому дало б зелене світло руху, яке потім сконцентрується на самому Путіні.

Повний текст звіту Stratfor, читайте у матеріалі "Путіна поки не приберуть, але у нього починаються серйозні проблеми - приватна розвідка США", опублікованому на "Апострофі".