Російські пранкери розповіли, як від імені Гройсмана розіграли компанію Tesla

Російські пранкери Вован і Лексус від імені прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана розіграли американську компанію Tesla, "домовившись" про укладення угоди на суму в 60 мільйонів доларів.

Пранкери направили від імені прем'єр-міністра України лист (навіть не на бланку, а звичайним текстом) на електронну адресу компанії з пропозицією про співпрацю.

"Tesla ж взяла до уваги не офіційний запит реального прем'єра, а наше звернення. Мабуть, запит Гройсмана був складений непрофесійно і несерйозно. Нам відповів віце-президент Tesla Diarmuid О'connell, з яким ми провели телефонні переговори кілька разів", - зазначили пранкери в коментарі "Апострофу".

Вован і Лексус заявили в переговорах, що Україна готова придбати для державних установ енергетичні блоки Power Pack для накопичення сонячної енергії в кількості 1000 штук.

"Віце-президент був радий цій угоді, погодився надати знижку і обіцяв організувати все в найкоротші терміни. З приводу інвестицій в Україну та співпраці з Tesla віце-президент відповів, що поки Tesla не працює за кордоном і не будує крім як у США своїх підприємств, так що це поки що неможливо", - резюмували пранкери.

Як повідомляє російське видання crimea.kp.ru, Вован і Лексус також домовилися, що для поставки панелей в Україну компанії доведеться заплатити 5% від угоди особисто президенту України Петру Порошенку, на що компанія нібито була готова піти.

Як повідомляв "Апостроф", раніше відомий український музикант Олег Скрипка прокоментував розмову на мовну тематику з російським пранкером, який представився міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим.