RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

РФ підозрює США в спробі зміни режиму Путіна – доповідь Пентагону

У Кремлі звинувачують США в намірі змінити політичний режим в Росії, що посилює напругу і військове суперництво двох держав.

Про це йдеться в доповіді Розвідувального управління Міноборони США, який був опублікований 28 червня, передає Associated Press.

Згідно з цим документом, Москва відчуває "глибоку і незмінну недовіру до спроб США просувати демократію в усьому світі, і сприймає це як кампанію США за нав'язування єдиного набору глобальних цінностей".

"Кремль переконаний, що Сполучені Штати закладають фундамент для зміни режиму в Росії, і це переконання було посилено подіями в Україні (маються на увазі події часів Евромайдана, - ред.)", - йдеться в доповіді.

"Москва побоюється, що спроби США диктувати набір прийнятних (для Білого дому, - ред.) міжнародних норм загрожують основам влади Кремля, даючи ліцензію на іноземне втручання у внутрішні справи Росії", - відзначили в Пентагоні.

Журналісти підкреслюють, що Пентагон вперше більш ніж за 20 років випустив подібну публічну доповідь (її назва – "Військова міць Росії). У часи холодної війни Розвідувальне управління Міноборони США випустило ряд доповідей під назвою "Військова міць СРСР", але перестало це робити з 1991 року.

Також у доповіді наголошується, що Росія методично нарощує свої сухопутні, морські і повітряні сили, які були ослаблені після розпаду СРСР. Однак у порівнянні з радянською армією, російські збройні сили є більш мобільними і здатними виконувати повний спектр сучасних військових дій.

Як повідомляв "Апостроф", глава Пентагону звинуватив президента РФ Володимира Путіна в тому, що він зробив "злочин" за межами російських кордонів.