RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Провокації на Донбасі приїлися: генерал розповів про нові методи війни Путіна з Україною

Екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Романенко заявив, що Путін буде використовувати нові методи, щоб виставити Україну перед Заходом "терористичною державою", з якою не варто вести переговори.

Про це він заявив в інтерв'ю "Апострофу".

"Ми неодноразово бачили: коли проходили зустрічі в Нормандські форматі або інших форматах, то відбувалося загострення. Це все вже розуміють. У різних структурах кажуть, що його прийоми стають відомі, і все частіше роблять заяви щодо того, що він просто обманщик, який використовує відомі методи. Хоча завжди піднімається питання: "Це ще треба довести".

Я думаю, висока ймовірність того, що будуть нові провокації, нові підходи. І нові підходи вже включені - це і підрив полковника Шаповала [в Києві], і полковника СБУ [Олександра Хараберюша] в Маріуполі, і кібератаки. Росіяни вже проаналізували ситуацію в Україні і розуміють, що старі методи не дають належних результатів. Тому вишукуються нові. Посилюється диверсійна боротьба, тривають кібератаки", - сказав генерал.

Романенко при цьому зазначив, що СБУ вдалося заблокувати другу хвилю кібератак, яка мала статись.

"Вони краще підготувалися, допомогли зарубіжні фахівці. Зараз розглядається питання допомоги з боку зарубіжних партнерів. Боротьба триває. Там, однозначно, по серверам, які вилучили, по діям, які робилися, можна довести, що це росіяни. Знайдуться (в Україні, - "Апостроф") ті, хто скаже: "Ви все будете говорити, що це Росія". По-перше, так воно і є. По-друге, Росія робить все, щоб тут перебували її апологети, які вели б себе таким чином " , - сказав він.

На питання журналіста, чи можна говорити, що Росія переходить від примітивних провокацій на окупованих територіях до більш витончених способів дестабілізації підконтрольних Києву територій, Романенко відповів: "Там [на окупованій території] це вже приїлося, і вони вже не вважають, що це ефективно" .

Читайте повну версію інтерв'ю з Ігорем Романенком для "Апострофа": "Є лише одна сила, яка здатна дотиснути Кремль".