RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Росії повідомили, що Путін пішов на різке військове посилення кордону з Україною: перші подробиці

Міноборони РФ завершило підбір кадрів у керівний склад 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу, яка буде грати ключову роль в забезпеченні безпеки на кордоні з Україною.

Про це пише російське видання "Коммерсант".

Зазначається, що президент Росії Володимир Путін закритим указом призначив офіцерів командування 8-ї армії, а всі організаційні заходи планують завершити до кінця року, після чого 8-я армія приступить до виконання завдань у повному обсязі.

Також підкреслюється, що офіцерів командування 8-ї армії відбирали дуже ретельно. Зокрема, звертали увагу на практичний досвід військовослужбовців, віддаючи перевагу тим, хто проявив себе в бойових діях.

Як пишуть журналісти, разом з 49-й і 58-й арміями (управління в Ставрополі і Владикавказі відповідно) 8-я армія повинна забезпечити безпеку на кордоні з Україною.

Звернемо увагу, що спецслужби України звинувачували деяких з призначених генералів у штабі бойовиками Донбасу. Так, в липні 2015 року з'явилася інформація, що генерал Кузовлєв командує російськими регулярними військами в районі Луганська, але сам генерал це спростовував.

Генерала Цекова звинувачували в командуванні 2-ї бригади бойовиків ЛНР". Генерал Худяков, за інформацією української розвідки, курирував постачання зброї на Донбас, а генерала Красіна українські ЗМІ називали командувачем 2-м армійським корпусом бойовиків "ЛНР".

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно Путін усунув від посад вісьмох генералів.