RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Стало відомо, як Путін сказився через лист його легендарного кумира про Pussy Riot

Російський політтехнолог, галерист і арт-менеджер Марат Гельман розповів про реакцію президента РФ Володимира Путіна на лист відомого виконавця Пола Маккартні до Pussy Riot.

Цю інформацію він озвучив в інтерв'ю "Апострофу", відповідаючи на питання про те, чи не побоюється російських спецслужб.

"Всередині цієї кремлівської дискусії були люди, які казали: "Ну, з Гельманом. Треба умовити. Може купити. Ні, не можна. Ну, ти говорив. Треба замочити". Все може бути. Після історії з Pussy Riot вони зрозуміли, що зі мною буде більше проблем, якщо вони почнуть...", - сказав Гельман.

Він зазначив, що у Росії знаходяться тисячі ув'язнених, але про їх долю мало турбуються. У разі ж, коли відбуваються арешти людей мистецтва, на це звертає увагу світова громадськість і у влади виникають серйозні проблеми.

"Коли Саша Чепарухін (російський музичний продюсер, - "Апостроф") привіз, а я опублікував [відкритий лист учасницям групи Pussy Riot] Пола Маккартні, який для Путіна кумир, мені сказали, що в той момент прозвучало: "Ви, б**ть, все неправильно. Не треба було їх саджати", - повідомив Гельман.

У зв'язку з цим галерист вважає, що знаходиться у відносній безпеці і каже, що його міжнародна діяльність є захистом.

Читайте також повний текст інтерв'ю на "Апострофе" – "Путін хоче стати "Вовою Кримським", але війну за українців він програв - Марат Гельман".