Стало відомо, як Путін сказився через лист його легендарного кумира про Pussy Riot

Російський політтехнолог, галерист і арт-менеджер Марат Гельман розповів про реакцію президента РФ Володимира Путіна на лист відомого виконавця Пола Маккартні до Pussy Riot.

Цю інформацію він озвучив в інтерв'ю "Апострофу", відповідаючи на питання про те, чи не побоюється російських спецслужб.

"Всередині цієї кремлівської дискусії були люди, які казали: "Ну, з Гельманом. Треба умовити. Може купити. Ні, не можна. Ну, ти говорив. Треба замочити". Все може бути. Після історії з Pussy Riot вони зрозуміли, що зі мною буде більше проблем, якщо вони почнуть...", - сказав Гельман.

Він зазначив, що у Росії знаходяться тисячі ув'язнених, але про їх долю мало турбуються. У разі ж, коли відбуваються арешти людей мистецтва, на це звертає увагу світова громадськість і у влади виникають серйозні проблеми.

"Коли Саша Чепарухін (російський музичний продюсер, - "Апостроф") привіз, а я опублікував [відкритий лист учасницям групи Pussy Riot] Пола Маккартні, який для Путіна кумир, мені сказали, що в той момент прозвучало: "Ви, б**ть, все неправильно. Не треба було їх саджати", - повідомив Гельман.

У зв'язку з цим галерист вважає, що знаходиться у відносній безпеці і каже, що його міжнародна діяльність є захистом.

Читайте також повний текст інтерв'ю на "Апострофе" – "Путін хоче стати "Вовою Кримським", але війну за українців він програв - Марат Гельман".