RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

У Москві на мітингу за вільний інтернет затримують неповнолітніх: опубліковано фото і відео

Сьогодні, 23 липня, в Москві під час мітингу-ходи "За вільний інтернет" було затримано три людини.

Про це повідомляє ОВД-Инфо.

Так, поліція затримала молодого чоловіка, з плакатом "Знищив всі ЗМІ, взявся за інтернет - набридло".

Крім того, було затримано неповнолітнього активіста Руслана Іванова, який роздавав листівки на підтримку Олексія Навального. Поліцейські пояснили затримання тим, що він нібито займається незаконною агітацією. Його хочуть обвинуватити за статтею 20.2 КоАП РФ (порушення встановленого порядку організації або проведення публічного заходу).

Також з плакатом з плакатом "Рutin lies" (Путін бреше) було затримано Григорія Саксонова.

За його словами, один з поліцейських вже відпустив його, коли прибіг інший і став кричати, що Саксонова наказали не відпускати. Після цього затриманий прочекав ще близько 20 хвилин у відділку, поки поліцейські розбиралися, що з ним далі робити. Потім його остаточно відпустили.

Учасники акції скандували "Інтернет не заборонити, краще Думу розпустити!", "Свобода слова скрізь і завжди!", "Забороняємо забороняти!", "Росія без Путіна, інтернет без буржуїв!", "Ні цензурі!".

Відзначимо, узгоджена хода "За вільний інтернет" проходить на Бульварному кільці у Москві. Учасники акції вимагають від влади скасування цензури в інтернеті, реабілітації фігурантів кримінальних справ за репости і "лайки" у соцмережах.

За даними російських поліцейських, у акції прняло учать 800 осіб, організатори акції подавали заявку російської влади з розрахунком на 10 тисяч учасників заходу.

Нагадаємо, раніше у Росії протестуючі з трунами перекрили федеральну автомобільну трасу.