Журналісти дізналися про секретну в'язницю спецслужби Путіна

Федеральна служба безпеки Росії утримує підозрюваних у терактах в секретній в'язниці, де над ними проводяться тортури і "вибиваються" потрібні для слідства свідчення.

Про це з посиланням на співрозмовників, які знайомі з розслідуванням кримінальних справ про тероризм, повідомляє видання Republic.

Відзначається, що цією в'язницею користуються виключно співробітники ФСБ, де вони утримують підозрюваних у тероризмі, в основному уродженців Середньої Азії.

Про це місце розповів Аброр Азімов, якого ФСБ підозрює в організації теракту в Петербурзі 3 квітня.

Про схоже місце розповідали також Іслам Хамжуєв і Мансур Едильбієв, яких засудили за спробу підриву поїзда в червні 2011 року, і Юсуп Темерханов, визнаний винним у вбивстві полковника Юрія Буданова. Свої скарги вони направили в Європейський суд з прав людини.

Фігуранти кримінальних справ скаржилися на тортури. За їх словами, їх неодноразово катували електрикою, а також погрожували і принижували.

Як повідомляв "Апостроф", в Службі безпеки України (СБУ) заявили, що стосовно російських ФСБшників, затриманих в Херсонській області на адмінкордоні з Кримом, відкрито кримінальне провадження.