RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Юрист розповів цікаві деталі працевлаштування в РФ українських екс-беркутівців

Юрист профспілки поліції Москви Ігор Гришаков розповів деякі деталі працевлаштування колишніх бійців розформованого спецпідрозділу "Беркут" в російських силових структурах.

Про це він повідомив в інтерв'ю ресурсу "Открытая Россия".

За його словами, багато рядових беркутівців були прийняті на такі ж посади в силових структурах РФ. У той же час українські офіцери, які мали родинні зв'язки або знайомства в МВС РФ, змогли вступити на службу зберігши звання і на досить високі посади.

"У мене була інформація, що на посаду відповідального за зв'язок в московському ОМОН поставили українця, нібито беркутівця. Хоча він був навіть не з "Беркута", а з українських Внутрішніх військ", - розповів Гришаков.

За словами юриста, людина, яка відповідала за шифрограми, навіть не була якийсь час звільнена зі служби в Україні.

Гришаков зазначив, що беркутівців охоче приймають на роботу в РФ через велику плинність кадрів, а українські офіцери вже є підготовленими бійцями. При цьому вказує на ще один важливий аспект.

"Він втік з батьківщини - від в'язниці і від війни. Без грошей, кімнату навіть зняти немає можливості. Я йому кажу: служи, і слово тільки спробуй сказати поперек мені. Звідки ти там узявся? Ось туди, назад, і поїдеш. Вигідно керівнику мати такого працівника, який не має можливості ні від чого відмовитися? Звичайно, вигідно!", - каже юрист, додаючи, що рівень правової підготовки колишніх українських міліціонерів низький через різницю в законодавстві двох країн.

Як повідомляв "Апостроф", розгромом протестів в Росії займався екс-командир Беркута, який втік з України.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР