RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Цю зброю можна порівняти з ядерною: в Україні розповіли, як США будуть бити по РФ

Країни Заходу втратили надію на приборкання агресивної зовнішньої політики Росії і перейшли до тактики використання все більш потужних економічних санкцій.

Про це розповів військовий аналітик Олексій Арестович, передає видання "Обозреватель".

"Він прагне повернутися в світ за результатами Ялтинських, Потсдамских, Гельсінських угод з чітко окресленими зонами впливу, коли ніхто нікуди не лізе, з дотриманням інтересів і так далі, до всіх цих вигадок про багатополярний світ і інше", - сказав експерт про Путіна.

"Захід це довго терпів, намагався робити Путіну всілякі пропозиції, намагався ввести Росію в сім'ю цивілізованих народів і змусити спільно працювати як частина Заходу на великі цілі: на упокорення Китаю, на балансування сил у Східній Азії, на вирішення проблеми Африки, Близького Сходу і так далі. Їх намагалися привести до спільного знаменника, але Росія встала на шлях конфронтації, раз по раз брутально порушувала правила, прийняті в міжнародному гуртожитку.Вони терпіли, вмовляли, готові були навіть пожертвувати національними інтересами України, а потім зрозуміли, що Путін зовсім не умовляється. І тоді було прийнято рішення бити у відповідь", - заявив експерт.

На думку Олексія Арестовича, економічні санкції являють собою "найпотужнішу зброю, яку за потужністю можна порівняти з ядерною, якщо не більше, просто вона фінансово-економічна".

"Криза в Південно-Східній Азії 1978 року, коли Сорос валив валюти, криза в Японії 1998 року, з якого вона досі вилізти не може - коли Сорос знову валив валюти. Так працює американська тектонічна фінансова зброю. Вони її випробували, і вирішили, що будуть бити Росію", - зазначив експерт.

Як повідомляв "Апостроф", план Кремля побудувати на частині території України так звану "Новоросію" провалився, як і інші задумки Володимира Путіна.