RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Хіба що на Бандеру не претендує: в Україні влучно відреагували на слова Путіна про "російської Мецці" в Криму

Український журналіст Роман Цимбалюк та український політтехнолог Тарас Березовець прокоментували пропозицію президента РФ Володимира Путіна створити в Херсонесі "російську Мекку".

Про це вони написали на своїх сторінках в Facebook.

"Росія-найбільша країна на планеті (дивись Глобус). Здавалося б, місця достатньо, у тому числі для створення російської-російською Мекки. Але немає. Російську Мекку будуть створювати на окупованих територіях - в Криму, в Херсонесі, так як саме там КИЇВСЬКИЙ князь Володимир хрестив Русь. Це з області "руської" Анни - королеви Франції, дочки князя КИЇВСЬКОГО Ярослава Мудрого", - іронізує Цимбалюк.

За його словами, якщо б Росія захопила Київ, то знайшлося б тисячі аргументів того, що це "російське місто" і з нього пішов "зміцнення російського централізованого держави".

"На даний момент в історичному аспекті Росія не претендує тільки на Степана Андрійовича (Бандеру, - ред.)", - пише журналіст.

У свою чергу, Березовець побачив у замулення Путіна ознака того, що його передвиборна кампанія будується навколо теми окупації Криму.

"Те, що Путін дав старт кампанії з українського півострова, а дата виборів призначена на 18 березня 2018 року - день анексії Криму, чітко вказує, що це тема і буде магістральної у всій виборчій гонці. Додамо сюди різке посилення і підсвічування теми "Кримського мосту", закриття Керченської протоки", - зазначив політтехнолог.

"До речі, згадка саме Мекки, а не Єрусалима це така фройдівська обмовка по-путінськи, враховуючи швидко набирають темпи ісламізації РФ", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі висміяли відвідування Путіним разом з "нічними вовками" меморіального комплексу в Севастополі.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР
Теги: