Названо суперника Путіна, який реально загрожує його владі

Враховуючи ряд політичних перемог, численні зв'язки з олігархами і в ФСБ, а також стрімке розширення впливу "Роснафти", главу компанії Ігоря Сєчина можна назвати другою за величиною людиною в Росії після президента Володимира Путіна.

Про це йдеться у звіті приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

Аналітики відзначають, що Путін відчуває все більшу загрозу з боку різних груп в Росії. У той же час заради задоволення своїх амбіцій Сєчин стає одним з головних двигунів, що стоять за цими групами.

На думку експертів, олігарх з його союзниками і широким впливом може виявитися занадто сильним для Путіна суперником, а його падіння може загрожувати стабільності Росії в цілому.

Аналізуючи повідомлення російських ЗМІ, розвідка США відзначає, що Путін створює навколо себе коло з впливових прихильників. Серед таких називаються глава Чечні Рамзан Кадиров, голова Ростеху Сергій Чемезов, помічник президента Владислав Сурков, прем'єр-міністр Дмитро Медведєв, спікер Держдуми В'ячеслав Володін, фінансист Юрій Ковальчук та інші. Аналітики припускають, що Путін може зміцнити "Газпром", поставивши на чолі нього політично сильного Медведєва. Не варто забувати і про те, що Путін розвиває Національну гвардію, яка підпорядковується тільки йому і може стати противагою ФСБ.

"В цілому, Сєчин і "Роснафта" – це частина більш великої боротьби за владу всередині Кремля. Росія все більш і більш нестабільна, і тому Путіну все частіше загрожує небезпека опинитися віч-на-віч з реальним політичним супротивником, який може загрожувати його правління", - йдеться у звіті.

У зв'язку з цим аналітики не виключають, що поширення впливу Сєчин і протистояння між "Газпромом" та "Ронафтою" можуть стати провісниками політичних загроз для Путіна.

Докладніше читайте в матеріалі на "Апострофі" – "Путін в небезпеці, у нього з'явився серйозний суперник в Кремлі - приватна розвідка США".