У Росії висловилися про здатність Кадирова "вистрілити в спину" Путіну

Російський письменник і журналіст Віктор Шендерович заявив, що висловлювання глави Чечні Рамзана Кадирова про готовність піти проти позиції РФ щодо М'янми є демонстрацією сили.

Про це письменник повідомив в інтерв'ю "Эхо Москвы".

"Зрозуміло, що Рамзану Кадирову абсолютно по барабану народ рохінджа. Як і всі інші народи. Що це була абсолютно чітка демонстрація сили. Він показав в черговий раз, хто в домі господар", - вважає Шендерович.

Він підкреслив, що Кадиров досяг піку у своїй кар'єрі в РФ і вже не зможе зайняти більш високу посаду, ніж глава Чечні. Також Шендерович додав, що існування Кадирова сильно залежить від Володимира Путіна.

"[...] Кадиров досить очевидно заявляє своє лідерство в російському мусульманському світі. У регіональному ісламі. Я думаю, що це зроблено запас на день, коли зникне з політичного, як мінімум, буття Володимир Путін — на цей випадок у Рамзана Кадирова зберігається згорнутий прапор ісламу зелене. Боєздатна ісламська армія", - зазначив письменник.

"І в цей момент він сильно розраховує, я так думаю, на ісламське братство. В цей момент і з'ясується, до якої міри він "піхотинець Путіна", як він сам любить говорити. Це абсолютно очевидно: цей піхотинець вистрілить у спину в ту секунду, коли йому це знадобиться", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", Путін прокоментував слова Кадирова про готовність йти проти РФ у питанні М'янми.