Розвідники США дали тривожний прогноз щодо діяльності Кремля у Києві

У Києві можуть продовжитися вбивства супротивників Кремля російськими спецслужбами, як це сталося з громадянином Грузії Тимуром Махаурі.

Про це йдеться в матеріалі віце-президента департаменту тактичного аналізу Stratfor Скотта Стюарта, текст якого є у розпорядженні "Апострофа".

"У Києві залишається ще чимало ворогів Росії. Враховуючи нещодавні події, не дивно, якщо підуть нові вбивства. Щоб уникнути долі Махаурі, тим, хто не в ладах з Кремлем, слід бути більш обережними", - зазначив Стюарт.

За його словами, у вбивстві Махаурі є всі ознаки того, що це була фінансована державою операція.

"Той факт, що після вибуху, який вбив Махаурі, пасажири автомобіля залишилися в живих, вказує на те, що було використано невеликий пристрій направленої дії і, ймовірно, пластична вибухівка, судячи з відео з місця події. Крім того, схоже, вибуховий пристрій управлялося дистанційно. Вбивство має всі ознаки професійної, фінансується державою спецоперації", - зазначив аналітик Stratfor.

Він підкреслив, що ця подія мала багато спільного з вбивствами офіцера СБУ Максима Шаповала і журналіста Павла Шеремета.

"Пристрій, закладений в автомобіль Махаурі, майже напевно було зроблено професіоналом, який прорахував вибухову силу, щоб усунути мета, не заподіявши занадто великих супутніх втрат. Хоча ця атака сталася ввечері, а не під час ранкової поїздки на роботу, вона мала багато спільного з вбивствами Шаповала та Шеремета. Українські слідчі обов'язково будуть шукати докази, щоб в кінці кінців зв'язати три вибухи", - говорить Стюарт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "В Києві діють кілери спецслужб Путіна, є загроза гучних вбивств - приватна розвідка США".