RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Новий "тренд": журналістка дала влучну оцінку провідним-гопникам на путінському ТБ

На російському телебаченні з'явився новий "тренд" на агресивних і злісних телеведучих, таких як Артем Шейнін на "Першому каналі".

Про це написала оглядач російського видання "Новая газета" Ірина Петровська.

"І абсолютно нова для ТБ популяція ведучих, яких можна умовно назвати "гопниками", "чіткі", "реальними пацанами" — розв'язними, підстриженим "під нуль", агресивними по відношенню до тих, хто не вписується у їхні уявлення про "нормі", і не відмовляють собі в досить специфічній лексиці, в якій переважають напівблатний сленг і численні слова-паразити: "типу", "коротше", "чуєш", а також різні вирази, так чи інакше пов'язані з "тілесним низом", - зазначила журналістка.

Вона звернула увагу, що подібно Шейнину, стиль "підворіття" взяли на себе і інші російські телеведучі.

"Козли, барани, мерзоти, покидьки, виродки" — всі ці слова тепер з легкістю говорять і ведучі, і учасники політичних програм, нітрохи не соромлячись і навіть пишаючись своєю неймовірною сміливістю і розкутістю", - пише Петровська.

Також журналістка зазначила, що подібний стиль спілкування беруть і російські дипломати, привівши в приклад слова заступника постпреда РФ в ООН Володимира Сафронкова на адресу його британського колеги: "Подивися на мене, очі-не відводь, що ти очі відводиш?".

"Якщо його з ООН відкличуть, піде ведучим на ТБ. Тут таким ціни немає", - підсумувала Петровська.

Як повідомляв "Апостроф", російський ведучий Андрій Норкін з лайкою вигнав зі студії українського політолога Кирила Клімчука.