RU  UA  EN

Вівторок, 25 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

24 червня

23 червня

Всі новини

Компенсація за Крим: Хакамада виступила з новою резонансною заявою по Україні

Російський опозиційний політик Ірина Хакамада заявила, що виплата Україні компенсації за анексію Криму може бути одним із шляхів нормалізації українсько-російських відносин.

Про це повідомляє видання "Радіо свобода".

На її думку, резонансна заява президента Чехії Мілоша Земана про виплату Україні компенсації за анексію Криму і зняття санкцій з РФ є спробою сподобається електорату.

"Ні, не хотів скандалу, а любові народу, яка б перекрила скандал. Отже, звичайним людям в Чехії все це набридло, їм потрібен туризм, гроші, нормальні відносини, поставки продукції, обмін і так далі. У нас же те ж саме відбувається, людям потрібно одне, їм взагалі до лампи вся ця Сирія і так далі, у нас всі сили йдуть туди", - зазначила Хакамада.

Російський політик зазначила, що анексія Криму є незаконною, але ситуацію вона назвала глухим кутом, з якого важко знайти вихід.

"Я вважаю, що це поки єдиний на даний момент спосіб отримати мир на Землі і з Україною процвітати далі, Україна рухаючись в Євросоюз, а ми длубаючись у своїх внутрішніх проблемах", - вважає російський політик.

Однак на питання про можливість продажу Калінінградської області одній з країн Заходу Хакамада відповіла, що не може визнати неконституційні дії.

Як повідомляв "Апостроф", український активіст Денис Мацола, який є вихідцем з окупованого Криму,яскраво відповів на слова Хакамади про те, що Росія повинна виплатити Україні компенсацію за окупацію півострова.