RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Кремль приречений: відомий політолог розповів, про що Волкер міг розмовляти з Сурковим

Спеціальний представник США в Україні Курт Волкер на зустрічах з помічником президента РФ Владиславом Сурковим може говорити тільки про виведення російських військ з Донбасу.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" озвучив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

"Запевняю вас, що Волкер ні про що з Сурковим, крім капітуляції і виведення військ з Донбасу, домовлятися не збирається. До сьогоднішнього дня заяви Волкера про російську агресію і стан речей на Донбасі навіть більш категоричні, ніж офіційні заяви української влади. Тільки, можливо, ухваленням закону про окуповані території ("Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях", який ухвалений у першому читанні, - "Апостроф"), українське керівництво ледве встигає за формулюваннями Волкера відносно того, що діється на Донбасі, та й в Криму", - говорить Піонтковський.

За його словами, ініціатором зустрічей була Москва і саме глава МЗС РФ Сергій Лавров нав'язав президенту США Дональду Трампу двосторонній канал під приводом того, що в "нормандському форматі" домовитися не виходить.

"Тоді він, власне, видав свої плани - Москва хотіла продати реальне припинення вогню в обмін на зниження санкцій. Але на руку Україні зіграла повна неграмотність Трампа. Він же не розбирається ні в проблемах, ні в людях. Йому вдало запропонували в Держдепартаменті Волкера, який до цього працював директором інституту Маккейна, і Трамп його призначив", - пояснює політолог, додаючи: "А у Волкера найжорстокіша позиція по Україні щодо Росії. Волкер дивиться на Суркова, як на військового злочинця, і ні про з ним не домовлятиметься".

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю "Апострофу": Над Путіним завис меч, в найближчі дні буде пропозиція по Донбасу - Андрій Піонтковський.