RU  UA  EN

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 березня

Всі новини

Підірвати режим зсередини: в Росії розповіли про тактику США по відстороненню Путіна від влади

Санкції проти найближчого оточення російського президента Володимира Путіна можуть допомогти США змінити правлячий режим в Росії.

Про це в інтерв'ю Сегодня.ua розповів російський фінансист Слава Рабинович.

"Очевидно, прийнято рішення валити режим Путіна. США не можуть звалити Путіна напевно, але вони можуть зробити для цього режиму нестерпні умови, спробувати підірвати режим зсередини. Коли санкції потенційно націлені на найближче оточення, ми можемо припускати, що переслідується умовний сценарій під назвою "табакерка і шарфик". Щоб путінські наближені самі покінчили з Путіним, а режим якимось чином змінився", - пояснює Рабинович.

Він зазначає, що нові американські санкції завдадуть максимального збитку людям, які все награбоване в Росії виводили за кордон.

Те, що США не поспішають оголошувати імена людей з найближчого оточення Путіна, які потрапили під обмеження, Рабинович описує терміном open-ended.

"Тобто щось, що не має певного кінця і точної дати закінчення. Першим інструментом open-ended санкцій був "Акт Магнітського", який почали використовувати і інші країни в якості заходів проти путінських бандитів. Я маю на увазі країни Європи і Канади", - говорить фінансист.

Рабинович зазначає, що законом про антиросійські санкції, який був підписаний 2 серпня, дані 180 днів на те, щоб надати доповідь про найближче оточення російського президента. Однак там не відзначається, що це має статися рівно на 180-й день. Тому доповідь може бути оголошено раніше.

Про те, що ще може серйозно пошкодити путінському режиму читайте в колонці Слави Рабиновича на "Апострофі": Покарання наближається: Путін встав на фінішну пряму.