Коли зникне ворожнеча між Україною і РФ: відомий журналіст дав жорсткий прогноз

Відомий російський журналіст Аркадій Бабченко вважає, що ворожнеча між Україною і Росією припиниться тільки після розпаду РФ.

Про це він сказав в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Ось коли на місці Росії буде існувати десяток удільних князівств, і одне з них буде демократичне вільние - європейська Московія - безумовно ніякої ворожнечі України та Московії вже не буде. Бо сто років тому Фінляндія була в складі Російської імперії, Польща була в складі Російської імперії. Минуло всього сто років і про те, що Польща була в складі Росії, не говорить вже нічого. Ніякої ворожнечі між Польщею і Росією немає. Буде просто співіснування на нейтральних паритетних засадах", - зазначив журналіст.

При цьому Бабченко підкреслив, що Майдан запустив в Україні важливий процес, розгорнувши вектор розвитку країни в бік Європи.

"І цей процес - він не на роки. Він на десятиліття. Але, найголовніше - справу зроблено. З минулого, з "совка", який зараз уособлює Росія, ви повернулись в іншу сторону, в майбутнє. Це найважливіше. Через сто років Україна буде такою ж окремою незалежною державою, як Польща і Фінляндія, і ніщо не буде говорити про те, що вона колись була в складі Російської імперії", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Бабченко заявив, що вважає цілком імовірним повномасштабне вторгнення військ РФ в Україну.