RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

"Прославилися" баночками з сечею: відомий росіянин вказав на самий принизливий момент для РФ з відстороненням від ОІ-2018

Провівши Олімпіаду-2014 у себе вдома Росія примудрилася принизити своїх спортсменів завдяки історії з підміною допінг-проб аналізів.

Про це у своїй колонці на "Апострофі" пише російський блогер і фінансист Слава Рабинович.

Він зазначає, що Росія покарана санкціями за державну програму, в якій вказівки передавалися особисто від Володимира Путіна до міністра спорту Віталія Мутко.

"У цьому брала участь ФСБ. На весь світ відомі ганебні історії з підміною баночок з сечею, де ФСБшники міняли допінг-проби аналізів спортсменів. І саме за державну політику допінгу російська збірна відсторонена від Ігор", - пояснює Рабинович.

Він нагадує, що в 2014 році Росія провела Олімпіаду за 50 мільярдів доларів, 60% з яких були вкрадені, а потім на підставі цієї ж Олімпіади була відсторонена від наступних Ігор взимку 2018 року.

"І при цьому, повільним темпом, але все-таки програти Олімпіаду-2014 в командному заліку. І, фактично, не просто віддати (медалі), а піддатися принизливій процедурі відбирання медалей за 2014 рік, бути "прославленим" на весь світ з цими баночками з сечею", - зазначає блогер, додаючи, що на Олімпіаді в Південній Кореї відбудеться "церемонія нагородження медалями тих спортсменів, у яких ці нагороди були відібрані російськими злодіями".

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі": Путін остаточно "всіх переграв": ядерна зброя не допоможе.