Прихильники бойовиків зірвали в Москві показ фільму про війну на Донбасі: опубліковано відео

Прихильники бойовиків так званих "ДНР" і "ЛНР" реалізували свої погрози і зірвали другий день показу фільму "Політ кулі" про війну на Донбасі в рамках фестивалю "Артдокфест" в Москві.

Відповідне відео опублікувала в Twitter учасниця панк-групи Pussy Riot Марія Альохіна.

An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.

10 грудня противники показу фільму увірвалися в зал кінотеатру "Жовтень", загородили екран, розпорошили в залі невідому рідину і стали викрикувати фрази "Не буде фільму проти росіян!" і "Ганьба, на ваших руках кров жителів Донбасу".

За інформацією видання "Новая газета", прихильники бойовиків погрожували глядачам "викинути їх з другого поверху", одну з жінок за непідтвердженою інформацією вдарили по голові.

Противників показу фільму вивели із залу правоохоронці. Глядачам в якості компенсації запропонували в сусідньому залі подивитися картину "Сліпий Гулівер".

Відзначимо, що серед тих, хто увірвався в зал з погрозами, був активний прихильник так званої ЛНР, екс-регіонал, який з 2016 року перебуває в бігах в Росії Арсен Клінчаєв.

Нагадаємо, днем раніше прихильники бойовиків погрожували організатору фестивалю Віталію Манському і режисерові фільму Бєаті Бубенець серйозними проблемами, якщо вони влаштують показ картини 10 грудня.

Як повідомляв "Апостроф", кінотеатр Москви "Жовтень" без пояснення причин зняв з показу фільм про лідера кримських татар Мустафуи Джемілєва, який входив в програму фестивалю "Артдокфест".