RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

"Піднялися з колін": в РФ розповіли, чому росіяни насправді так раділи анексії Криму

Росіяни сприйняли анексію Криму як показник сили, вважаючи, що так країна порушила нібито нав'язані США правила.

Таку думку в інтерв'ю виданню "Обозреватель" озвучив російський політолог Дмитро Орєшкін.

На думку політолога, питання анексії Криму вже не радує електорат російського президента Володимира Путіна.

"Так, але Крим вже не актуальний, він перестав радувати. Хотілося б нового подвигу. На олімпійські санкції відповісти ударом по Нью-Йорку - кишка тонка. Народ в соцмережах бушує: як так, американці нав'язують нам свої правила, а Путін мовчить. З Трампом облажався", - пояснює Орєшкін.

Також він зазначає, що росіяни насправді не мають коштів для поїздок в Крим і вони в ситуації з анексією раділи швидше порушенню міжнародних правил.

"У їхньому уявленні це показник сили, тому що ці правила як би нав'язані нам Сполученими Штатами, а ми на них поклали з приладом. І це викликає захват - що ми нарешті піднялися з колін", - говорить політолог.

В даному контексті Орєшкін зазначає, що Путіну перед виборами, безумовно, потрібен подвиг, але на зовнішньому ринку його зробити не виходить.

"А на внутрішньому я бачу тільки один спосіб зробити подвиг: знову викрити якихось ворогів, які робітничого класу підкидають в кашу товчене скло", - констатує він.

Як повідомляв "Апостроф", журналіст Віталій Портников вказав на втрату інтересу росіян до окупованого Криму і зміну політики Путіна у зв'язку з цим.