RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Маніпуляції громадською думкою: у Росії пояснили хитру тактику Путіна по Україні

Росія використовує тактику залякування з метою схилити Захід до вигідного для Кремля розвитку подій на Донбасі.

Про це написав російський політолог Дмитро Орєшкін у своєму блозі на "Апострофі".

"Логіка така: "Якщо ви хочете, щоб ми повернулися до обговорення миру на Сході України, зробіть це і це, прийміть наші умови щодо поведінки у сірій зоні та розміщуйте миротворців тільки уздовж кордону (мається на увазі лінія розмежування між силами АТО і бойовиками та росіянами на Донбасі, - "Апостроф")", - зауважив Орєшкін.

Він звернув увагу, що Росії набагато легше застосовувати цю тактику, ніж Заходу.

"Ці ігри - на межі війни. Вони, як припускають в Кремлі, переможні для Путіна. Тому що мобілізують свою громадську думку і лякають Захід. А Захід лякливий. Уявлення Заходу про допустимий рівень втрат сильно відрізняються від російських: умовно кажучи, якщо загине п'ятеро морських піхотинців США, то для Трампа це буде серйозною проблемою. А для Путіна - ще п'ять орденів дадуть, ще п'ять разів по три мільйони родичам виплатять, і все буде чудово... У цьому сенсі Путіну набагато легше маніпулювати громадською думкою на межі війни. Він це розуміє і експлуатує", - підкреслив російський політолог.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Ігри на межі війни: Путін обрав небезпечний сценарій, США вже відповідають".