RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Сидимо на дні: економіст розповів про жахливий стан, в якому опинилася Росія

Російська економіка і наука перебувають у жахливому стані і говорити про поліпшення в цих сферах не доводиться.

Про це в інтерв'ю виданню "Фонтанка" заявив російський економіст Дмитро Травін.

За його словами, російська економіка перейшла в процес стагнації і після підбиття підсумків 2017 року зростання ВВП буде дорівнювати приблизно 1,5%, що вдвічі менше середнього зростання світової економіки.

"Тобто Росія продовжує відставати від світу, і це правильніше назвати стагнацією, а не зростанням. І навіть на ці півтора відсотка треба накласти ще кілька мінусів. По-перше, триває падіння реальних доходів населення. Тобто зростання економіки, яким би маленьким воно не було, поки працює не на населення", - констатує Травін, додаючи, що в жовтні і листопаді були дуже погані показники за обсягами виробництв.

За словами економіста, рецесія закінчилася, але в 2018 році економіка не зможе отримати і 1,5% зростання.

"Ніякого оптимізму таке зростання не навіває. Бази для розвитку у нас немає. Ми впали на дно колодязя, забилися головкою і сидимо на дні далі", - вважає Травін.

Також він вказав на жахливий стан науки в Росії.

"Влада наша зробила все, щоб науку розвалити. Причому якщо раніше була тільки проблема поганого фінансування, то тепер головна біда - божевільна бюрократизація науки. Причому цим займаються навіть так звані ліберальні університети. Вчені змушені займатися чим завгодно, крім науки: оформленням папірців, написанням нескінченних програм, абсолютно порожніх статей - аби вони цитувалися ", - зазначив економіст.

Як повідомляв "Апостроф", президент Росії Володимир Путін зробив сміливу заяву щодо зростання економіки РФ.