​Буде дивно якщо Україна погодиться: відомий журналіст пояснив задум Путіна щодо кораблів з Криму

Раптова пропозиція президента РФ Володимира Путіна повернути Україні кораблі, які були захоплені окупантами під час анексії Криму, є спробою глави Кремля показати себе "миротворцем" перед Заходом напередодні введення нових потужних санкцій США проти Росії.

Таку думку висловив відомий журналіст Матвій Ганапольський у своїй колонці на сайті Ехо Москви.

"Доречно припустити, що пропозиція Путіна буде Києвом проігнорована або навіть висміяна, бо очевидно, що Росія хоче зобразити із себе миротворця напередодні введення нових американських санкцій, які будуть носити вже персональний характер. І буде дивно, якщо Україна допоможе Путіну - а будь-яке прийняття подібної пропозиції і вступ в переговори на цю тему, це крок саме в цьому напрямку", - говорить він.

При цьому журналіст підкреслив, що Путіну по суті і згоди Києва не потрібно, оскільки Кремлю необхідно лише засипати Україну фейковими ідеями про мир і дружбу. "Люб'язна пропозиція Путіна "допомогти транспортувати кораблі до Одеського порту" продемонструє образну "втечу" України з Криму, як ніби фіксацію того, що Крим вже не український", - додає Ганапольський.

"Дивною буде згода на отримання металобрухту від Путіна і на тлі надходження нової зброї з США і Європи, а також після початку переходу української армії на стандарт НАТО. Але особливо безглуздим здасться цей крок з політичної точки зору, бо російська агресія зупинена аж ніяк не старими кораблями , а мужністю українських солдат, і, головне, західними санкціями, які тільки наростають", - пише журналіст.

"Звичайно, право Росії пропонувати не заперечується. Однак, аж надто нова пропозиція "миротворця" Путіна нагадує кидання собаці порожньої кістки, і буде дивно, якщо Україна погодиться на таку пропозицію", - підсумував він.

В продовження теми читайте на "Апострофі" думку координатора групи "Інформаційний опір" Дмитра Тимчука Кремль задумав нову хитрість для України: є відразу два питання.