Головний дипломат Путіна відзначився новою цинічною заявою щодо України

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія продовжує "поважати територіальну цілісність України після окупації Криму, а питання перегляду "Великого договору" (Договір про дружбу, співпрацю і партнерство між Російською Федерацією та Україною) неактуальне.

Про це російський міністр заявив, відповідаючи на питання про те, чи РФ пролонгувати "Великий договір", де Кремль гарантує територіальну цілісність України, в тому числі Крим у складі української держави, передає УНІАН.

"Наш депутат Костянтин Затулін цю тему підняв і звернув увагу, що одна з ключових статей договору про взаємну повагу територіальної цілісності Росії і України сьогодні виглядає актуально, враховуючи, що в Криму відбулося вільне волевиявлення кримчан, в результаті якого вони стали незалежними і добровільно приєдналися до РФ", - підкреслив глава МЗС РФ.

"Для мене це питання далеко не актуальне. Так, міжнародно-правові документи важливі, але це справа юристів. Політично я вважаю, що ми продовжуємо поважати територіальну цілісність України в тих кордонах, які склалися після референдуму в Криму, возз'єднання Криму з РФ", - додав Сергій Лавров.

Детальніше про поточну політику Росії щодо Криму читайте в матеріалі "Апостроф": "Путін кожного дня думає про небезпечні для України речі, є нова загроза - генерал".