У Лукашенка відреагували на пропозицію Трампа перенести переговори по Донбасу з Мінська

Рішення військового конфлікту на сході України не залежить від того, чи перенесуть переговори по Донбасу з Мінська.

Про це заявив глава МЗС Білорусі Володимир Макей, відповідаючи на питання журналіста Associated Press, передає прес-служба зовнішньополітичного відомства.

"Варто нагадати: не Білорусь напрошувалася в якості майданчика для проведення переговорів по Україні, а керівники країн Нормандської четвірки висловили прохання до Президента А. Лукашенко прийняти у себе учасників зустрічей щодо врегулювання українського конфлікту", - зазначив білоруський міністр.

Він підкреслив, що Білорусь "кровно зацікавлена у вирішенні конфлікту на Донбасі.

"На відміну від інших, Білорусь за лаврами миротворця не женеться. Але: це конфлікт в нашій родині, в нашому регіоні, і ми кровно зацікавлені в його вирішенні. Ми – не учасники переговорів, але Президент Республіки Білорусь неодноразово пропонував різні варіанти врегулювання цієї кризи, в тому числі готовність забезпечити контроль білоруськими миротворцями українсько-російського кордону і лінії зіткнення", - сказав Макей.

За його словами, для вирішення конфлікту на Донбасі необхідно бажання не тільки його сторін, але і зацікавлених у ньому держав.

"Навряд чи що-небудь залежить від місця проведення переговорів. Переговори по Україні можна перенести хоч в Антарктиду, якщо буде впевненість у їхньому успіху. Але для появи цієї впевненості треба, щоб всі залучені в конфлікт сторони, а також нібито «сторонні», але вельми зацікавлені держави були щиро націлені на припинення кровопролиття", - підсумував глава МЗС Білорусі.

Як повідомляв "Апостроф", більшість громадян України не згодні з вимогами Росії з виборів і особливому статусу Донбасу.