RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Відомий прихильник "російського світу" придумав, як РФ захищати "своїх людей" в Україні

Депутат Держдуми РФ, письменник Сергій Шаргунов заявив, що Москва повинна відкрито підтримувати українців, які виступають за єдність РФ і України.

Про це він повідомив в інтерв'ю Ukraina.ru

"Я точно зараз не буду кидатися войовничими гаслами або кровожерливими закликами — мова йде зовсім не про це. Але важливо підтримувати дух у тих людей, які залишаються на Україні, мільйони російськомовних. Дуже важливо, щоб вони отримували альтернативну інформацію. І це повинна зробити Росія. Справа не в сумах, мова йде про те, щоб відстоювати національні інтереси та національну безпеку нашої країни", - сказав Шаргунов.

Також він виступив за спрощене отримання громадянства РФ для всіх жителів України.

"Крім того, треба підтримати і політичне дисидентство. На це, зокрема, спрямований наш з депутатом Костянтином Затуліним законопроект про порядок надання політичного притулку. Справа в тому, що нинішній порядок просто застарів. Він не поширюється на осіб, які прибули з країн, які мають з нами угоду про безвізовий перетин кордонів. Але події останніх років, особливо на Україні, показують, що це обмеження треба відміняти", - каже депутат Держдуми.

Також він поскаржився на заборону в Україні російських телеканалів і деяких книг.

"Значить, потрібно протоколювати порушення прав, потрібно надавати підтримку всім політичним в'язням. У них можуть бути паспорти Російської Федерації, а громадян України, але від цього вони не перестають бути нашими, рідними, своїми, тому що на Україні живуть свої. Потрібно зрозуміти, що втрачаючи Україну і потураючи знущанню над нашими людьми, ми насправді втрачаємо і Росію", - підсумував Сергій Шаргунов.

Як повідомляв "Апостроф", в ефірі політичного шоу на російському "Першому каналі" знову стався скандал з приводу війни на Донбасі.